Sökmotormarknadsföring

Vill du och din verksamhet synas mer och dessutom snabbt? Vill ni ha fler besökare och mer konverteringar? Då har du kommit rätt, Svea utveckling kan marknadsföring! 

Varför SEM?

Med sökmotormarknadsföring ser vi till att din verksamhet syns på de ställen där din målgrupp finns. SEM innebär att man betalar för att göra hemsidan synlig på valda ställen, så som med Google AdWords och YouTube. Betalningen sker antingen per klick eller per tusen visningar. Fördelen många upplever med sökannonsering är att de själva kan välja när, var och hur de vill synas. Med sökannonsering har ni makten att själva välja hur mycket och vart ni önskar synas!

Skillnaden mellan SEO och SEM?

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan SEO (search engine optimization) och SEM (search engine marketing). SEO handlar om att optimera din sida utefter specifika kriterier, vilket i sin tur leder till högre ranking på sökmotorer och därmed öka den organiska trafiken på din hemsida. Det är ett arbete som tar sin tid och utförs långsiktigt. SEM å andra sidan är betald annonsering, alltså betalar man för att hamna längst upp på sökmotorerna och på så sätt öka trafiken till hemsidan. Till skillnad från SEO som utförs långsiktigt kan SEM visa resultat snabbare. Det är viktigt att veta att det ena inte förtar det andra, de båda metoderna är goda och mycket beror på vad ni vill åstadkomma. Kontakta oss på kontakt@sveautveckling.se så kikar vi på det och hittar det bästa för just er!

Hur går vi tillväga?


1. Lära känna er!

Som ett första steg lär vi känna varandra, kanske kan detta vara det viktigaste steget på vår resa tillsammans då lär vi oss mer om er, vilka ni är samt era mål och visioner. Ni är kärnan i verksamheten och utan att lära känna er kan vi omöjligen veta vad ni vill med verksamheten.

2. Analys

I ett andra steg går vi vidare till att analysera nuvarande och potentiella besökares beteende. Genom denna undersökning samlar vi och granskar viktig data så som sökord och fraser samt lär känna besökarna. Några av frågorna vi ställer oss är; Vad söker kunderna efter? Hur söker dem? Vad vill de uppnå med sökningen? Under detta steg har vi en nära kommunikation med er då ni självklart kan er verksamhet och kundgrupp bättre än någon annan. Sammantaget kan vi sedan dra slutsatser och därmed också rikta den betalda marknadsföringen mitt i prick.  

3. Strategi
Nu har vi nått det sista steget innan annonsstart, nämligen strategi. Genom att planera ytterst noggrant styr vi resultatet. Bygger man huset på en bra grund så ökar hållbarheten och stabiliteten, det vet alla. Här benar vi ut vad ni har för mål och visioner samt hur vi bäst når dit. 

 
4. Genomförande

Nu till den allra roligaste delen, genomförandet! Nu sker all action med kontouppsättning och kampanjhantering. 1, 2, 3 – ACTION!


5. Rapportering

Sist med inte minst, rapportering! Vi ger dig kontinuerligt lägesrapporter kring vad vi arbetat med, hur vi gjort det samt vilka resultat det givit. Men det tar inte slut här! Vi ser gärna att vi fortsätter hålla kontakten, vi älskar att se de bolag vi arbetar med växa.  
 

Priser?

Det fungerar inte att fastställa några fasta priser för SEM. Vi förstår att det vore bekvämt att enkelt läsa till sig det här men det skulle vara orättvist mot alla kunder då ingen situation är den andra lik. Priset beror på vad det är för typ av hemsida du vill ranka för, vilka sökord och fraser som är relevanta för just er och i vilken omfattning ni önskar synas, men framför allt beroende på era mål och visioner. Kontakta oss på kontakt@sveautveckling.se så tar vi det därifrån. Vi lovar, vi bits inte!