SÖKMOTOROPTIMERING

Sökmotoroptimering är hemsidans bästa vän. För visst är det sant det som sägs; syns du inte så finns du inte. SEO en förkortning på search engine optimization, eller på svenska sökmotoroptimering. Lite slarvigt kan man säga att det är ett förhållningssätt för att bli omtyckt av sökmotorerna och därmed hamna högt upp i sökresultaten, vilket i sin tur leder mer synlighet och med stor sannolikhet till fler besökare till hemsidan. Många undrar vad det är som konkret görs när man arbetar SEO. Fortsätt läsa för att ta reda på mer, för vi lovar att det inte är trolleri.

SEO har blivit en viktig faktor för en framgångsrik hemsida. Det handlar inte längre bara om en snygg hemsida och en klatschig text. Framtiden är SEO, vilket vi dessutom är riktigt, riktigt vassa på! Man kan synas på sökmotorer på två sätt, antingen genom annonser eller organiskt. Annonser betalar man ofta stora summor pengar för vilket gör att du hamnar överst när någon googlar något av de ord du valt. Att synas organiskt innebär att man arbetar med olika metoder, tekniker och tillvägagångssätt för att synas högt upp i sökmotorerna och det är detta arbete som kallas för sökmotoroptimering. Det innebär att man optimerar hemsidan på ett sätt som gör att sökmotorerna tycker om din sida och därmed väljer att prioritera den. När du sedan prioriteras av sökmotorerna ökar dina chanser att relevanta besökare ser dig och klickar in på din hemsida.

Vill du snacka sökmotoroptimering med oss? Kanske vill du lära dig mer eller prata om ett upplägg som skulle passa dig och verksamheten? Ta kontakt med någon av våra superhjältar redan direkt! Vill du hellre boka in ett möte? Då gör du det här.

VAD FÅR DU AV SEO?

Optimering

En hemsida som är optimerad för att vara omtyckt av sökmotorerna.

Synlighet

Hemsidan rankar bättre på sökmotorer och fler ser dig.

Besökare

Bättre synlighet leder till fler klick och inte sällan till bättre försäljning.

HUR ARBETAR VI MED SEO?

SÄGA HEJ!

Först och främst, innan vi ens kan börja med grovarbetet, måste vi lära känna verksamheten. Vilka ni är, vad ni gör, era mål, visioner och värderingar. Utan er blir det omöjligt att utföra ett arbete som speglar era mål. Det handlar inte om att vi ska praktisera hos er en vecka utan att vi snackar, kanske tar en kaffe, skypear eller på annat sätt får komma lite närmre. 

 

TEXTERNAS TEXTER.

Det är inte bara dina besökare som gillar bra texter och bilder, det gör även sökmotorer. Sökmotorer har algoritmer som vi lite slarvigt kan förklara ger din hemsida och dess innehåll poäng. Ju fler poäng, desto högre upp bland resultaten hamnar din sida. Det handlar inte bara om bra och innehållsrika texter, utan också om sådant som på dataspråk heter titlar, meta beskrivningar, ALT-taggar, H1 och URL. Men vad det är har vi stenkoll på och om du vill veta mer om det i denna stund, slå då en pling så förklarar vi! När det gäller texter finns inga gränser för vad vi kan göra och allt beror på er verksamhet och hur ni vill lägga upp arbetet. Vi kan skriva texter åt er, vi kan omarbeta redan befintliga texter, eller varför inte bara ge er råd för hur ni själva ska göra.

KOMMUNIKATION ÄR NYCKELN.​

Detta är delen då vi får hänga med er igen och det tycker vi är så kul! Vi berättar hur läget ser ut, vad vi arbetat med sedan sist, förbättringar som skett och annat vi vill prata om. Kommunikation är nyckeln till framgång, eller ja, i alla fall i kombination med SEO-arbetet. Sedan gör vi det om och om igen, månad efter månad.

SÖKORD, SÖKORD, SÖKORD.

Här handlar det om att granska era befintliga sökord, sökord ni vill ranka för och sökord som era konkurrenter rankar för. Sedan gäller det att jobba: för att ranka krävs det att sökorden finns. I rubriker, texter, bilder och länkar.

LÄNKAR.

Oj vad vi tjatar om länkar. Men det är för att skapa förståelse för hur viktigt det är att arbeta med det för att ranka högt. Vi arbetar både med on-page länkar, vilket är länkar inom den egna hemsidan. Vi arbetar också med det som kallas off-page SEO, vilket handlar om att bygga länkar från din hemsida till andra sidor, och från andra hemsidor till din hemsida. Sökmotorer tycker om hemsidor som är poppis!

HUR LÄNGE SKA MAN ARBETA MED SEO?​

Sökmotoroptimering är ett löpande arbete och något man aldrig bör sluta med, om man inte vill falla ner bland sökresultaten då. Arbetet kan dock variera i mängd och även intensitet beroende på din verksamhet.

VILL DU VETA MER?

Våra kontaktuppgifter finns alltid längst ner på sidan och skulle vi inte svara så ringer vi alltid upp så fort vi kan. Det samma gäller mejlen, vanligtvis svarar vi inom ett par ögonblick men sällan längre än en arbetsdag eller två. Hör gärna va dig helt förutsättningslöst, det är alltid kul att tjöta eller bjuda på kaffe om avståndet tillåter.